Share
De bedste No Code tools
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 

Hej 👋

Træk og Slip skal inspirere dig til at få dine ideer ud over rampen. Og hvilken bedre måde at inspirere dig på end at tale med folk der laver nye produkter?

Janne er igang med at lave en ny platform kalder Henosia, der får mine tanker hen på platforme som Webflow og Editor X.

Men lad os høre historien direkte fra Janne...

 
 
 

Ugens tool: Henosia

Kort intro til dig selv. Hvem er du?

Jeg hedder Janne Jul Jensen og jeg er oprindeligt uddannet Software-ingeniør, men har sidenhen specialiseret mig i UX, som jeg også har skrevet Ph.D. indenfor. I mine 20 år indenfor UX har jeg både været forsker og også arbejdet i private virksomheder (Trifork, LEGO, Elsevier), og så manglede jeg selvfølgelig at prøve at være selvstændig, så det gør jeg så nu sammen med min makker Jim Meyer i Henosia.


Kort intro til Henosia? Hvad er det og hvilket problem prøver I at løse?
Essentielt set tre store hovedpiner:
·       Handoff-gappet med dets endeløse iterationer
·       Hovedpinen med at holde kode og design i sync
·       Frustrationen over at designfiler ikke indeholder den faktiske end-user experience, men kun en approksimering heraf.

Disse tre problemer er ret universelle indenfor Software udvikling, og har eksisteret i rigtigt mange år. De opstår fordi designere arbejder i ét medie (typisk vektorgrafik) og udviklerne i et andet (kode). Derfor skal der oversættes mellem de to medier, de to medier skal holdes i sync og det er kun det ene medie der kommer ud til brugerne (koden).

Der er mange der gennem årene har forsøgt at løse disse problemstillinger: Tegneprogrammerne ved at gøre tingene mere interaktive, eller ved at eksportere til kode, eller ved at supplere med et værktøj hvor man hurtigt kan lave prototyper og teste tingene af. Men alt dette er symptombehandling på kerne-problemet som er at vi arbejder i to medier.

Derfor tænkte vi: "Hvad nu hvis man kan lave det således at begge partner kan arbejde i kode?" men vi var også godt klar over at mange designere ville stejle, hvis vi bad dem om at skulle kunne kode i større eller mindre grad. Derfor har vi skabt Henosia som kan betragtes som et visuelt IDE (Integreret udviklingsmiljø) til designere. På denne måde arbejder designer og udviklere i hvert deres IDE om den samme sandhed, nemlig den kode der ligger i GitHub (eller hvilket code repository man nu anvender).

👉 Besøg Henosia

3. Hvad er fremtiden for Henosia? Hvornår går I i luften? Hvad er jeres mål med Henosia?

Vi håber fremtiden er stor og lys! Det er i hvert fald det vi arbejder hen imod, og det gør vi ved i første omgang at involvere en del slutbrugere i udviklingen, så vi er sikre på at vi ikke udvikler i et vakuum og ikke ender med at komme ud med noget der er irrelevant. Dem har vi involveret via vores hjemmeside (https://www.henosia.com) hvor det er muligt at skrive sig op til early access.

P.t. er Henosia i private Alpha, og der vil gå et stykke tid inden det er så modent at man kan begynde at tage det i brug i virksomheder, men det er det vi sammen med vores Henosia User Group vil arbejde hen i mod. Derfor forventer vi også at der kommer en invitational Beta og en public Beta inden vi står med et fullblown produkt.

Målet med Henosia er ultimativt at forbedre menneskers liv gennem bedre digitale produkter. Det vil vi gerne bidrage til ved at optimere på processen for udviklingen af disse produkter og det tror vi på vi kan ved at "Empower designers by making code the design material of the future", hvilket er vores Mission statement.

4. Kan du anbefale dine yndlings no code tools?

Med fare for at gøre mig upopulær hos dine læsere, så har vi netop skabt Henosia fordi vi også mener at no-code tools har nogle iboende udfordringer: Designere er låst inde i disse værktøjers "walled garden" og udviklerne er helt eller delvist låst ude. Det betyder bl.a. at det på et senere tidspunkt kan være svært at skifte til et andet værktøj, uden at man mister det der er lavet i ens nuværende værktøj. Det betyder også at man kun kan det værktøjet supporterer, og udviklerne kan ikke komme til at hjælpe, fordi de ikke kan få adgang til koden.

Vi anerkender at no-code tools kan være en super fin løsning hvis man som enkeltperson skal stå for både design og udvikling selv, så er disse værktøjer en stor hjælp, men i tværfaglige teams mener vi ikke det er løsningen. Derfor bruger vi heller ikke rigtigt selv no-code tools.

Det tætteste vi kommer på, er Typeform, som vi bruger til vores surveys og questionnaires. Den tillader mig at kreere disse uden at skulle kode, inkl. logikken bagved og efterfølgende også at sync'e data videre. Men den eksemplificerer også et af problemerne med no-code: Eksempelvis har deres dropdown nogle usability problemer, og dem kan vi, fordi det er no-code, ikke komme til at rette, men må bare leve med. Med andre ord er det et trade off. I den her sammehæng har vi valgt at leve med det, fordi det giver os mulighed for hurtigt at få knaldet en survey sammen og få den ud at køre.


 
 
De bedste og nyeste no-code tools. I din mailboks
En del af Syndicate

Syndicate, Heidesvej 3a, 8720 Højbjerg, Denmark


Email Marketing by ActiveCampaign